Unaprijeđenje
socijalne
infrastrukture

Grada Ogulina

Održana početna konferencija projekta

Dana 21. svibnja 2021. godine u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, s početkom u 12.00 sati, održana je početna konferencija projekta “Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina (kod projekta: KK.08.1.3.04.0162).”

Ispred Gradskog društva Crvenog križa Ogulin kao prijavitelja projekta, ravnateljica gđa. Valentina Bartolović predstavila je projekt odnosno informirala sve sudionike o glavnim aktivnostima koje se provode na projektu, cilju projekta i očekivanim rezultatima projekta. 

Gđa. Bartolović naglasila je kako se predmetni projekt provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednosti  projekta iznosi 10.914.637,85 kuna, te je projekt u 100% iznosu financiran sredstvima Europske Unije. Prijavitelj projekta je Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin a partner na predmetnom projektu je Grad Ogulin. Projekt će se provoditi u razdoblju od 30.05.2019. godine – 30.11.2022. godine. Predmet projekta je rekonstrukcija i prenamjena postojeće legalne poslovne građevine u zgradu za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju, a koji će u potpunosti biti usklađen s Pravilnikom o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga (NN 40/14, 66/15 i 56/20) i Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN br. 78/13 i 153/13).

Nakon predstavljanja projekta, sudionicima se obratio i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović kao predstavnik partnera na predmetnom projektu. Gospodin Domitrović izrazio je zadovoljstvo navedenim projektom kojim će se znatno unaprijediti kvaliteta života u Ogulinu, a posebice za sve njegove buduće korisnike odnosno djecu s teškoćama u razvoju. Nakon realizacije projekta djeci će se omogućiti stručne usluge logopeda, defektologa, psihologa, te ostalih struka ključnih za njihov zdravstveni odgoj i društvenu inkluziju.

Zadovoljstvo ovim hvalevrijednim projektom izrazila je i pročelnice Upravnog odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić-Knežević naglasivši kako će realizacija ovog projekta imati višestruku korist kako za djecu s teškoćama u razvoju tako i za njihove roditelje. 

Unaprijeđenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina 

Kontakt:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram